Loading...
Loading...
Grön teknik 2022 – Få skatteavdrag för laddbox | EFUEL

Grön teknik 2022 – Få skatteavdrag för laddbox | EFUEL

Med grönt skatteavdrag för laddbox blir din installation och ditt köp av laddbox och laddstolpe mycket billigare. Här har vi samlat all nödvändig information om hur grön teknik fungerar.

Grön teknik 2022 – Skatteavdraget som gör beslutet om elbilsladdning enkelt

Med grön teknik skatteavdrag får du en kostnadsreduktion när du installerar miljövänliga produkter; såsom laddbox och laddstolpe. Avdraget gäller både arbets- och materialkostnader och under 2022 ligger det på 50 %. Grönt skatteavdrag sker direkt på fakturan, precis som med ROT och RUT.

Det blir alltmer intressant att skaffa elbil och det är ju fullt begripligt. Elbilar är både snygga, miljövänliga och ofta högteknologiska. En elbil behöver dock laddas för att kunna köras, i och med det måste du ha tillgång till laddbox och/eller laddstolpe. Dessa ska installeras korrekt och för att få ner kostnaderna för monteringen har du numera möjlighet att få grön teknik-avdrag.

Vad avser grön teknik?

Det är inte bara för installation av laddbox och laddstolpe som grön teknik avser. Det ges enligt Skatteverket även för installation av solceller och egenproducerad el. Alla ovan nämnda installationer avser emellertid inte 50 % som det gör med montering av laddbox. Är du intresserad av grönt skatteavdrag gällande något annat än installationspunkter för elfordon gör du rätt i att kolla upp de exakta avdragen på Skatteverkets hemsida.

Skatteavdrag för laddbox

Det som numera kallas för Grön teknik är något som kom upp på tapeten 1 januari 2021. Grön teknik-avdraget 2022 avser 50 % av installations- och materialkostnaderna. Om du vill ansöka om det gröna skatteavdraget i samband med att du beställer en laddbox från EFUEL, kan du göra det direkt när du lägger beställningen.

Regler för grönt skatteavdrag

Att installera något med grön teknik fungerar i samma princip som med ROT-avdraget. Här listar vi de grundläggande kriterierna:

-Skatteavdrag för laddbox får bara göras av det företag som installerar produkten. -Den maximala skattereduktionen ligger under 2022 på 50 000 kr per person och år. -Avdraget görs direkt på fakturan, vi (EFUEL) ansöker sedan själva om utbetalning via Skatteverket.

Vem som helst får inte ta del av skattereduktionen. Det gäller bara dig som är privatkund. För det första måste du kolla med Skatteverket för att se hur många andra avdrag du gjort under året samt hur mycket du har betalat in i skatt. För att se hur mycket du betalat i skatt kan du gå in på Skatteverkets hemsida och använda deras tjänst Räkna ut din skatt.

För det andra ska installationen ske i ditt hushåll eller i dina föräldrars. Det ska innefatta bostadsrätt, ägarlägenhet eller hus och alltså inte en hyresrätt. Även du som är i färd med att bygga ditt eget hus eller ägarlägenhet får ta del av Grön teknik 2022. Tänk på att du ska ha fyllt 18 år och vara obegränsat skattskyldig under en del av året.

Andra avdrag eller ersättningar får inte ha gjorts

Övriga regler som du måste förhålla dig till är att du till exempel inte kan få avdrag för grön teknik om du redan fått ROT-avdrag. Skatteverket kommer alltså inte att medge det gröna skatteavdraget om du redan fått andra bidrag i samband med installationen eller om du skulle fått bidrag utbetalda.

Material från annan aktör

Normalt får du göra skatteavdrag för grön teknik som avser både arbets- och materialkostnaderna. Om du mot förmodan skulle köpa din produkt någon annanstans än från det företag som installerar den åt dig får du bara dra av installationskostnaden och inte materialkostnaderna.

Så fungerar grönt skatteavdrag hos EFUEL

Hos oss på EFUEL är det enkelt att ansöka om grönt skatteavdrag när du vill beställa din laddbox eller laddstolpe. Det du gör är att lägga ansökan i samma veva som när du lägger din order. Sedan dras beloppet av på fakturan så att du slipper allt pappersarbete i senare skede. Vi begär utbetalningen från Skatteverket och du behöver inte lyfta ett finger mer än för att reglera fakturan. Smart, miljövänligt och effektivt – precis som Grön teknik!

Utnyttja avdraget för andra produkter i vår shop

Om du behöver lägga till övriga produkter när du köper din laddbox eller laddstolpe från oss kan du även här använda dig av grön teknik skattereduktion i den mån du har rätt till det naturligtvis. Många av våra kunder tar tillfället i akt att till exempel beställa laddkabel och kabelhållare eller några andra tillbehör utöver laddboxen eller laddstolpen.

Dra nytta av skattereduktion för laddbox nu

Varför vänta med att installera laddbox eller laddstolpe bara för att du oroar dig för höga kostnader? Det är hur enkelt som helst att att köpa våra produkter till hög kvalitet och låta våra duktiga installatörer montera dit dem där det passar dig bäst. Allt till en fördelaktig kostnad som blir lägre tack vare det smarta Grön teknik-avdraget 2022. Satsa till exempel på våra paket av laddbox för vägg eller laddbox för stolpe med standardinstallation. Allt nödvändigt material ingår, samt de tjänster som krävs för att det ska bli en korrekt montering redan från början.

Våra väntetider av installationer varierar mellan 3-5 veckor men ofta brukar det gå ännu snabbare. Vi ser dock till så att din laddbox eller laddstolpe kommer på plats så fort som möjligt. Vi gör alltid vårt allra bästa för att du ska bli nöjd och för att du ska kunna börja njuta av din nya elbil till max!

Datum för publicering: 21 juni 2022


EFUEL

Om oss

© 2024 Electric Fuel Infrastructure Sweden 2 AB