Loading...
Loading...
Elbilsladdning hemma

Elbilsladdning hemma

Elbilsladdning ska vara enkelt. Vi hjälper dig med allt från start till mål.

Hemmaladdning utan krångel

Ledande laddboxar

Välj bland marknadsledande laddboxar från bl.a. DEFA, Easee, Charge Amps och Wallbox.

Certifierade installatörer

Få hjälp med din installation av våra certifierade installationspartners.

Löpande support

Vår support finns alltid där för dig. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Laddboxar för hemmaladdning

Vi erbjuder laddboxar för hemmaladdning från ledande tillverkare som Amina, Charge Amps, DEFA, Easee, Futurehome och Wallbox.

Utforska vårt sortiment

Populära laddboxar för hemmaladdning

Easee Charge Lite

Easee Charge Lite

SKU: E328

DEFA Power

DEFA Power

SKU: E280

Charge Amps Halo

Charge Amps Halo

SKU: E271

Wallbox Pulsar Max

Wallbox Pulsar Max

SKU: E265-268

Standardinstallation

Vi på EFUEL vill att det ska vara enkelt och tryggt att installera en laddbox. Därför har vi tillsammans med våra rikstäckande installatörer tagit fram en standardinstallation som täcker majoriteten av de svenska hushållen.

10 meter kabeldragning
En håltagning i trä/gips/betong/tegel
Restid (upp till 50 km enkel väg)
Kontroll av elcentral
Inkoppling av befintliga säkringar i elcentral
Montering och driftsättning
Slutkontroll
Standardinstallation

Hör direkt från våra kunder och installationpartners

Vad säger våra kunder om oss?

Lousie i Sigtuna nöjde sig inte med bara en laddbox

"Det stämmer bra, det räckte inte med en. Och så är det väl med bra grejer. Om du frågar mig så fungerar elbilsägandet just precis så, först är man lite osäker på om man ens ska ha elbil. Mest för att man inte vet hur det ska gå till med laddning av den. Därefter ringer man EFUEL som sköter allt från den sekund att du är osäker på hur det ska fungera, till att du står på uppfarten och ser din bil ladda. Jag blev positivt överraskad över hur smidiga EFUEL är."

Lousie i Sigtuna nöjde sig inte med bara en laddbox

Se hur snabbt du kan ladda din elbil

Faser
0
st
Hastighet
0
kW
Uttag
0
typ
Laddtid
0
h
Batteri
0
kWh
Räckvidd
0
km

Så går det till

Från köp till första laddning

Begär offert

Begär offert

Begär en offert som vi för vidare till våra certifierade installationspartners.

Vanliga frågor

  • I standardinstallationen ingår upp till 10 meter kabel från elcentral till laddstationens placering. Det ingår endast kabeldragning ovan mark, krävs grävarbete får kunden själv åtgärda detta. En håltagning i trä/gips/lättbetong/tegel ingår.

    Eventuella anpassningar som behövs för att genomföra installationen, faktureras dig som kund av vår samarbetspartner. Prislistan för anpassningar hittar du här: https://www.efuel.se/installation/standard-installation.

  • Easee laddboxar är förberedda för dynamisk lastbalansering. Dock behöver ni installera en enhet som läser av faserna vid inkommande matning. Detta ingår inte integrerat dessvärre utan det krävs då en lastbalanserare. En lastbalanserare motverkar överbelastning.

    Vår lastbalanserare som heter Easee Equalizer är idag kompatibel med elmätare som är utrustade med antingen en HAN-port typ RJ45 eller P1-port typ RJ12. Läs allt om Equalizern och hur den installeras här: https://www.efuel.se/artiklar/easee-equalizer.

    Kontakta din nätägare (exempel: Vattenfall, EON, Ellevio) för att kolla om du har en HAN-port, P1-port, varken eller om din nätägare eventuellt går i tankarna att installera en sådan inom en snar framtid. Har man inte en elmätare med en HAN-port (RJ45) eller P1-port (RJ12) har vi även en strömtrafo-variant som ej är avhängd på typ av elmätare. Oavsett variant kommer enheten att kommunicera med laddboxen via WiFi eller radiofrekvens upp till 50 meter; inget kablage mellan lastbalanserare och laddbox med andra ord. Man kan såklart även sänka strömstyrkan i appen samt schemalägga laddning till natten då strömförbrukningen i fastigheten är som lägst.

  • ROT-avdrag för grön teknik: Installation av laddningspunkt till elfordon ges med 50% av kostnaden för arbete och material (laddbox och tillbehör som krävs för en fungerande laddpunkt). Skattereduktionen för grön teknik är högst 50 000 kr per person och år.

    Du får avdraget direkt på fakturan från företaget som utför installationen (din utförare). Företaget begär sedan utbetalning från Skatteverket. Med andra ord kostar laddbox och installation 6 995 kr efter bidraget.

    Läs mer om det nya ROT-avdraget här.

  • Tack vare ett integrerat 4G E-sim; vilket tillåter för gratis internetuppkoppling, kan du styra boxen helt och hållet från en app i din mobil. Via appen kan du bland annat ta betalt för laddning, schemalägga laddning samt sänka/höja laddhastigheten.

  • Kontakta oss så hjälper vårt team dig!

Kom igång idag!

EFUEL

Om oss

© 2023 Electric Fuel Infrastructure Sweden 2 AB