Loading...
Loading...
Bästa laddboxen när du vill ladda hemma

Bästa laddboxen när du vill ladda hemma

Att skaffa elbil är ett smart val både för miljön och för plånboken. Under 20-talet kommer vi allt mer att gå över till elbilar och på sikt kommer tillverkningen av bensin- och dieseldrivna bilar att fasas ut helt. Elbilar är visserligen fortfarande i genomsnitt något dyrare än fossildrivna, men prisskillnaden minskar i takt med att allt fler biltillverkare satsar på eldrivet. Men framför allt är det billigare att tanka bilen med el än med fossila bränslen. I genomsnitt är kostnaden för att ladda en elbil med en bra laddbox endast ca 25% av vad det kostar att tanka en vanlig bil. Lägg till detta att elbilen är tyst, bekväm och lättkörd så blir det tydligt varför allt fler väljer att gå över till eldrivet. Men lika viktigt som det är att välja rätt elbil, som passar ens behov och smakpreferenser, lika viktigt är det att välja en bra laddbox.

Stora risker med mode 1-laddning

En del elbilsägare kanske kommer att säga till dig att du inte behöver någon laddbox. De laddar med den medföljande laddkabeln direkt i eluttaget och det går enligt dem utmärkt. Och visst går det att ladda på det viset, det kallas mode 1-laddning och är än så länge tillåtet i Sverige, trots att det i många andra länder är förbjudet. Att ladda sin elbil direkt i eluttaget tar nämligen inte bara längre tid, det medför dessutom en kraftigt förhöjd risk för överhettning och brand.

Anledningen är att våra vanliga eluttag inte alls är byggda för att ladda med hög effekt under en lång tid, som vid elbilsladdning. På senare år har flera allvarliga bränder uppstått till följd av mode 1-laddning och orsakat stora skador. Att ladda med laddbox minimerar riskerna med överhettning, eftersom systemet stänger av sig självt om ett fel uppstår. Dessutom går laddningen fortare. Laddning med laddbox, mode 3-laddning, är numera EU-standard och det är vägen att gå för dig som vill kunna ladda säkert och effektivt hemma.

Wallbox Pulsar Max– smart laddbox för hemmabruk

Vår laddbox för hemmabruk, Wallbox Pulsar Max, uppfyller alla krav på en modern och säker laddbox för hemmabruk. Den kan användas för fas 3-laddning och kan användas till alla elbilar som finns på marknaden.

Wallbox Pulsar Max kopplar upp sig via wifi eller 4G och du kan styra laddningen via din mobil även när du inte är hemma. Med inbyggd jordfelsbrytare och automatisk låsning av laddkabeln under laddning är Wallbox Pulsar en av de säkraste laddboxarna på marknaden. Lägg till detta att den också är en av de minsta och snyggaste, så råder det inget tvivel om att du har att göra med den bästa laddboxen för laddning av elbilar hemma.

Vi erbjuder dig som bor i villa eller radhus hjälp med installationen av din Wallbox och ser till att den optimeras för dina behov och husets förutsättningar. En laddbox kan placeras på väggen bredvid bilen, eller på en laddstolpe var som helst på uppfarten eller tomten. Har du flera elbilar går det också att installera flera laddboxar och synkronisera dem.

Datum för publicering: 16 juni 2022


EFUEL

Om oss

© 2024 Electric Fuel Infrastructure Sweden 2 AB