Loading...
Loading...
Laddstation för elbil hemma

Laddstation för elbil hemma

Allt fler skaffar elbil, och experterna förutspår att vi helt kommer att ha gått över från fossila bränslen till elfordon i mitten av det här seklet. De allra flesta biltillverkare har numera minst en budget-elbil i sitt utbud, vilket gör att bilar med batteri inte längre är förbehållet entusiaster eller folk med mycket pengar.

Med en elbil slipper du åka till macken för att fylla på bränsle. Det gör du enklast hemma, och det mest ekonomiska och säkraste är att installera en laddstation. Vår elbilsladdare Wallbox Pulsar Max är speciellt anpassad för alla hem och den kan installeras på väggen i garaget eller på en laddstolpe som kan placeras varsomhelst på uppfarten eller tomten.

Ladda aldrig din elbil direkt från eluttaget

När du köper en elbil följer det med en laddkabel, som kan kopplas direkt till ett eluttag. Det finns inget förbud mot att ladda direkt i eluttag, men det medför en kraftigt förhöjd risk för överhettning och brand, och de skador som uppstår på grund av sådan laddning kommer inte att täckas av ditt försäkringsbolag. Du bör med andra ord installera en laddstation.

En laddstation ska vara separat kopplad till elcentralen i ditt hem, och den ska vara installerad av en behörig elektriker. På så sätt riskerar du inte att din bil och ditt hem skadas, eftersom en laddbox stänger av sig själv om det uppstår något fel på anläggningen. Våra laddstationer är helt säkra att använda och våra installatörer har behörighet att installera den på det sätt som passar bäst för din hemmiljö. Dessutom ger en laddbox betydligt snabbare laddning.

Att tänka på när du vill installera en laddstation hemma

Innan du beställer en laddstation med tillhörande installation bör du tänka igenom några viktiga punkter. För det första ska du försäkra dig om att du väljer rätt sorts laddningssystem. I dag är så gott som alla nya elbilar anpassade för Typ 2 Mode 3-laddning, som är EU-standard, men har du köpt en äldre elbil kan den ha ett annat system.

Du bör också fundera över hur mycket du kör i genomsnitt per dygn, hur stor kapacitet som finns i elnätet i ditt hus, samt hur långt det är mellan elcentralen och den punkt där du vill ha laddstationen. Den här informationen hjälper oss att redan på förhand kunna göra den optimala designen för din laddstation, så att installationen går smidigare och snabbare.

Ladda_elbil_pa_jobbet.jpeg

Laddstation för företag

Vill du erbjuda dina anställda på kontoret möjligheten att kunna ladda sina elbilar medan de jobbar? Då ska du ta en titt på våra lösningar på laddstationer för företag. Med en laddstation blir ditt företag både mer miljövänligt och en än mer attraktiv arbetsplats. Vårt system fördelar strömmen mellan laddstationerna och ser till all tillgänglig kapacitet i elnätet används på ett optimalt sätt. Via vår app, som finns för både iOS och Android, kan du följa laddningen för varje station i realtid och hålla koll på hur mycket el som förbrukas.

En laddstation är en smart investering för ditt företag. De kostnader för installation och elförbrukning som uppstår vägs upp av den ökade bekvämlighet som de anställda och dina kunder får och gör företaget attraktivare både som arbetsgivare och samarbetspartner.

Datum för publicering: 21 juni 2022


EFUEL

Om oss

© 2024 Electric Fuel Infrastructure Sweden 2 AB