Loading...
Loading...
Installera laddstation i er bostadsrättsförening

Installera laddstation i er bostadsrättsförening

Bor du i bostadsrätt, samfällighet eller i en hyresfastighet och vill ladda din elbil?

Många av våra kunder är Brf, samfälligheter eller hyresfastigheter. Vi hjälper er att ta fram den bästa lösningen för just er fastighet och behov. Vi representerar de ledande leverantörerna av EU-godkända laddstationer och levererar alltid nyckelfärdiga lösningar.

Vårt mål är att göra det lätt att övergå till elbil och hjälper er att gå från idé till färdig elbilsparkering.

Börja enkelt och väx med behovet

Det vanligaste vi ser hos våra kunder är att det är några få i fastigheten som har efterfrågat elbilsladdare. Vårt förslag är då att bemöta det faktiska behovet, alltså installera så många laddstationer som kommer användas och förbered för resterande P-platser. EFUEL erbjuder bakplattor som ni ser på bilden ovan. Med dem sänker vi uppskalningskostnader med upp till 60% jämfört med traditionella system.

Rättvis laddning och mindre administration

Håll koll på din & dina medlemmars elbilsladdning. Till EFUEL's laddstationer finns alltid tillgång till molntjänst så att du kan följa din elbilsladdning. Genom denna tjänst kan du se all information från laddboxen vart du än befinner dig. Här kan du se energiförbrukning, laddhistorik, livedata, & massa annat. Det är även här du har möjlighet att debitera användare.

Tänk långsiktigt

Det finns EU-standard för elbilsladdning (Typ 2 & mode 3) som ni bör hålla er till, detta för att kunna ha längre avskrivningstider för att göra elbilsladdning mer aktuellt. Med det sagt är det även viktigt att ni redan idag tar reda på vad som kommer hända när ni behöver installera fler laddstationer, hur går det till, hur ser prisbilden ut för detta och kommer vi klara oss med den befintliga ström som finns i fastigheten.

Funderar ni på laddstation i er bostadsrättsförening?

Idag pågår diskussioner i många bostadsrättsföreningar kring huruvida man ska låta installera laddstationer på de egna parkeringsplatserna. Elbilsmarknaden har till slut tagit fart på allvar, i och med att de flesta större biltillverkare hoppat på tåget de senaste åren och börjat erbjuda elbilar till mer överkomliga priser än tidigare. Många bilägare funderar över om nästa bil ska vara helt eldriven.

För den som bor i bostadsrättsförening blir då den avgörande frågan var bilen ska laddas

Många brf:er har redan låtit installera ett par laddstationer som elbilsägarna får dela på. Andra kanske har beslutit sig för att vänta, och fått problem med elbilsägare som laddar elbilen med hjälp av motorvärmaren, till de övriga grannarnas förtret. Ett sådant förfarande innebär ju att elbilsägaren laddar sin bil till stor del på deras bekostnad. Som bäddat för osämja mellan tidigare goda grannar.

Många fördelar med att installera laddstation

Det föreningen behöver är istället ett laddningssystem designat för att kunna övervaka varje medlems enskilda elförbrukning och debitera utifrån det. Med vårt skalbara system för laddstationer kan föreningen installera laddstolpar på de parkeringsplatser där det behövs idag, och med tiden bygga på med fler laddningspunkter allteftersom behovet ökar.

Genom att redan från början förbereda alla parkeringsplatser för laddstationer blir det sedan betydligt billigare när man vill skala upp, något som garanterat kommer att bli nödvändigt när allt fler i föreningen går över till elbil. De som redan idag har elbil får laddstationer installerade på sina parkeringsplatser, och föreningen håller enkelt reda på hur mycket el varje enskild medlem förbrukar vid laddning, eftersom systemet är kopplat till en molntjänst som samtidigt också gör det enkelt att debitera varje medlem individuellt.

Gör er bostadsrättsförening attraktivare

Att låta installera laddstationer är ett sätt att möta framtiden redan idag. Diskussionerna kring laddstationer i föreningen kommer att fortsätta och bli allt mer intensiva i takt med att allt fler vill skaffa elbil. Utan möjlighet att ladda hemma blir en elbil betydligt svårare att äga och att använda, och för många som letar ny bostad är möjligheten att ladda vid egen laddstation avgörande. Ni gör med andra ord föreningen betydligt mer attraktiv genom att installera laddstationer.

Samtidigt minskar också risken att vissa medlemmar tjuvladdar sina bilar via motorvärmare eller andra eluttag i föreningen, något som ju i praktiken är stöld och garanterat kommer att skapa osämja och bråk när det uppdagas.

Skjut inte upp installationen

Det är med andra ord oundvikligt att en bostadsrättsförening förr eller senare kommer att behöva installera laddstationer. Vår rekommendation är att installera ett system där man förbereder för att alla parkeringsplatser ska kunna ha laddstationer, eftersom systemet då kan optimeras efter lägenheternas antal och blir betydligt billigare att skala upp allteftersom.

Vi har redan idag den perfekta lösningen för laddstationer i bostadsrättsföreningar och samfälligheter, och erbjuder en kostnadsfri besiktning av förutsättningarna hos er. Därefter får ni en offert på en installation av laddstationer, skräddarsydd för att passa er förenings behov och förutsättningar. Kontakta oss redan idag så berättar vi mer!

Datum för publicering: 21 juni 2022


EFUEL

Om oss

© 2024 Electric Fuel Infrastructure Sweden 2 AB