Loading...
Loading...
Easee lanserar första nya laddboxen efter försäljningsförbudet

Easee lanserar första nya laddboxen efter försäljningsförbudet

Pressmeddelande den 23e augusti, 2023 Talesperson: Robert Rosenzweig, VD EFUEL 0707-68 50 42, robert.rosenzweig@efuel.se

Den norska laddboxtillverkaren Easee lanserar idag, 23:e augusti, Easee Charge Lite. Produktlanseringen är den första sen försäljningsförbudet som infördes på Easee Home och Easee Charge i mars tidigare i år och Easee Charge Lite utgör startskottet i lanseringen av en helt ny produktserie från företaget.

Easee bekräftar att man under de senaste 6 månaderna utvecklat en ny produktserie med laddboxar där företaget har hanterat alla punkter som Elsäkerhetsverket baserade försäljningsförbudet på. Detta i samarbete med de ackrediterade testinstituten TÜV Rheinland och TÜV SÜD.

Easee har i samband med produktutvecklingen skrivit under ett ‘Declaration of Conformity’, en EU-försäkran där tillverkaren intygar att produkten uppfyller de krav som ställs i relevanta EU-direktiv.

Easee Charge Lite är den första produkten i Easees nya produktserie även bestående av Easee Charge Core & Easee Charge Max med lansering fjärde kvartalet i år respektive första kvartalet 2024. Produktdirektör på Easee, Caroline Vorpenes, har haft ansvar för att få Charge Lite redo för marknaden:

Det är data och analyser från 60 miljoner laddningssessioner och otaliga synpunkter från partners, elektriker och slutanvändare som ligger till grund för utvecklingen av denna produktserie. Varje laddbox har unika egenskaper riktade mot olika målgrupper, säger hon.

Fram till mars 2023 var Easee marknadsledande producent av laddboxar i Sverige vilket föranledde bristande tillgång och turbulent marknad i samband med försäljningsförbudet. Efuel, en av Sveriges ledande distributörer inom elbilsladdning och tidig samarbetspartner med Easee välkomnar nylanseringen.

Vi, och marknaden, har väntat på den här produkten ända sedan säljstoppet och ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder ytterligare en modern, säker och populär laddbox. Vi har följt den process som Easee drivit på med myndigheter och certifierade testinstitut och har fullt förtroende för att Easee följer relevanta EU-direktiv, säger Robert Rosenzweig, VD Efuel.

Easee Charge Lite har krav på extern jordfelsbrytare typ A, detta krav fanns ej på tidigare laddboxar från företaget. Easee vidhåller att det integrerade jordfelsskydd som finns i tidigare Easee Home och Easee Charge, en teknik som även finns i Charge Lite, är tillräckligt och säkert. Kravet på jordfelsbrytare typ A införs nu för att undvika osäkerhet kring standarden och därmed släppa produkten snabbare.


Efuel är en av Sveriges ledande distributörer inom elbilsladdning i Sverige med visionen att möjliggöra en smidig övergång till hållbar energikonsumtion. Med initialt fokus på produkter inom elbilsladdning bygger bolaget tillväxt genom starka relationer i branschen, en förstklassig lokal kundservice och ett gediget produktutbud. Efuel grundades 2019 och är sedan 2021 en del av DistIT–koncernen.

Datum för publicering: 23 augusti 2023

EFUEL

Om oss

© 2024 Electric Fuel Infrastructure Sweden 2 AB