EFUEL appen - Styr din laddbox

EFUEL appen


EFUEL app

Styr din laddbox

Vi på EFUEL vill att det ska vara enkelt att ladda bilen hemma. Med ett knapptryck i EFUEL appen kan du styra din smarta laddbox, vart du än befinner dig.

Ett enkelt sätt att styra laddboxen är genom att starta och stoppa den direkt i appen. För att ladda på natten när förbrukningen (ibland även priset på el) är som lägst, går det att schemalägga laddningen till kvällen och natten. På så sätt minskas risken för att slå ut huvudströmbrytaren om fastigheten har flera energikrävande maskiner påslaget samtidigt (i proportion till fastighets huvudsäkring). 

Lås kabeln med EFUEL appen

Med EFUEL appen får du möjligheten att låsa fast kabeln i laddboxen. Detta gör att du med trygghet kan lämna laddaren obevakad både när bilen laddar men också om du föredrar att ha kabel kopplad till din laddboxen permanent. På samma sätt kan kabeln enkelt låsas upp när du vill. Detta gör att du enkelt kan byta enbart kabeln om den skulle gå sönder till skillnad mot om du skulle ha en fast kabel installerad. Då skulle du ha en obrukbar laddbox tills att en elektriker åtgärdar felet.

Reglera laddhastigheten

I EFUEL appen har du möjlighet att anpassa din laddning. I vår standardinstallation utförs en 16A 11kW 3-fas installation, vilket gör att du kan reglera laddhastigheten från 0-16A. Dock sitter oftast begränsningen i bilens laddare, vilket gör att du inte kan ladda bilen med mer ström än vad den klarar av att ta emot. 

Klicka här för vidare läsning om laddhastighet.
Klicka här för att ta reda på hur snabbt din bil kan ladda.

Historik

Ett smart sätt att se sin förbrukning är att klicka på historik där varje laddning har registrerats via laddboxens interna elmätare. Vill du få ut kostnaden multiplicerar du förbrukad kWh med priset ni betalar per kWh. Volvo Cars skriver att kostnaden för laddning i hemmet blir ca 1 – 1,50 kr per kWh vilket innebär en milkostnad på 2 – 3 kr milen. 

 

 

Hur gör jag?

För att använda EFUEL appen behöver du ha installerat och driftsatt Easee Laddbox. Därefter laddar ni ner EFUEL appen antingen via Appstore eller Google Play. Skapa ett konto och lägg till dina laddare genom att registrera serienumret och pinkoden. Nu är det bara att börja ladda!

      

EFUEL Appen