Utmaningar & råd inför installation av laddstationer i Brf, samfällighet & hyresrätt

Ladda elbil i din Brf, samfällighet eller hyresrätt.

Laddstation-till-brf.jpg

Bor du i bostadsrätt, samfällighet eller i en hyresfastighet och vill ladda din elbil? Många av våra kunder är Brf, samfälligheter eller hyresfastigheter. Vi hjälper er att ta fram den bästa lösningen för just er fastighet och era behov.

Vi representerar de ledande leverantörerna av EU-godkända laddstationer och levererar alltid nyckelfärdiga lösningar.

Vårt mål är att göra det lätt att övergå till elbil och hjälper er att gå från idé till en färdig elbilsparkering.

I en Brf eller samfällighet så är det viktigt att installera laddstationer som är smarta, enkla att använda, kostnadseffektiva att utöka när antalet elbilar i föreningen ökar och givetvis att minimera administrativt arbete för så väl styrelsen som medlemmarna.

 

Börja enkelt och väx med behovet

 
Flatkabel Garage .jpg
 

Det vanligaste vi ser hos våra kunder är att det är några få i fastigheten som har efterfrågat elbilsladdare. Vårt förslag är då att bemöta det faktiska behovet, alltså installera så många laddstationer som kommer användas och förbered för resterande P-platser. EFUEL erbjuder bakplattor som ni ser på bilden ovan. Med dem sänker vi uppskalningskostnader med upp till 60% jämfört med traditionella system.

 

Smarta laddstationer

Twin Colum.jpg

Installera smarta laddstationer från dag ett, det tjänar ni på i längden! Få full insyn i hur systemet nyttjas och för att kunna få de bidrag som finns. Få tillgång till all information från laddboxen.

Inte bara handlar det om debitering och information om hur system nyttjas utan lastbalansering är en väldigt viktig punkt här. Smarta laddstationer kan lastbalansera vilket kommer att vara en grundläggande förutsättning när många elbilar ska laddas. Med last balansering kan ni undvika dyra investeringar i uppgraderingar av elcentral och abonnemang.

 

Minimera administration

 
Efuel.molnet.molntjänst.debitera.elbilsladdning.elbilsladdare.brf.publik.laddning.elbil.png
 

Håll koll på din & dina medlemmars elbilsladdning. Till EFUEL's laddstationer finns alltid tillgång till molntjänst så att du kan följa din elbilsladdning. Genom denna tjänst kan du se all information från laddboxen vart du än befinner dig. Här kan du se energiförbrukning, laddhistorik, livedata, & massa annat.

Det är även här du har möjlighet att debitera användare.

 

Nyttja fastighetens kapacitet & system

 
Smart-molntjänst-till-laddstationer-jpg.png
 

Om det finns system för debitering av el i fastigheten, t.ex. Infometric eller dylikt. kan man enkelt koppla ihop dessa system med laddstationerna för att automatisera all administration.

Tack vare vår teknik kan vi nyttja befintlig ström i fastigheter väldigt mycket mer effektivt än traditionella system vilket gör att våra kunder sällan behöver investera i dyra uppgraderingar av elcentralen.

 

Tänk långsiktigt

 
_MG_6034 (1).jpg
 

Det finns EU-standard för elbilsladdning (Typ 2 & mode 3) som ni bör hålla er till, detta för att kunna ha längre avskrivningstider för att göra elbilsladdning mer aktuellt.

Med det sagt är det även viktigt att ni redan idag tar reda på vad som kommer hända när ni behöver installera fler laddstationer, hur går det till, hur ser prisbilden ut för detta och kommer vi klara oss med den befintliga ström som finns i fastigheten.

Markus Lundh