Tesla kan hitta din parkering

Tesla ägare kommer redan nästa år kunna slippa krånglet med att leta parkering. Bilen ska både kunna leta upp en parkeringsplats och parkera bilen helt själv skriver Elon Musk på twitter.

Tesla-hittar-parkering.jpg

Summon-funktionen som redan finns i Tesla bilarna gör att bilen kan flytta sig korta sträckor på ägarens begäran via sin mobiltelefon. Exempelvis kan bilen köras in och ur garaget eller en trång parkeringsplats.

Tesla-summon-för-att-hitta-parkering.jpg

Det är summon-funktionen som kommer få en rejäl uppgradering. Redan nästa år ska en tesla, utan förare kunna köra runt på en parkering och hitta en ledig parkeringsplats för att sedan parkera sig självt. Systemet ska till och med vara så smart att det kan skanna skyltar för att förstå om det är en giltig parkeringsplats att stå på.

Elpn Musk.png

Elon Musk har sedan tidigare hamnat i blåsväder pågrund av sitt twittrande. Han har fått aktien att störtdyka, blivit stämd till böter på ca. 175miljoner kronor och tvingats att lämna posten som styrelseordförande i minst tre år. Han har lovat att inte twittra något om Tesla utan att företaget godkänner det. Vilket gör att vi hoppas att denna nyhet blir betydligt mycket met trovärdig.

Kommer Tesla kunna hitta & parkera sig själv nästa år? Vi hoppas det!

Källa: mestmotor / Recharge

Markus Lundh